Wednesday, November 12, 2008

Imelik maa

Vabandan nende paari inimese ees, kes seda blogi lugeda viitsivad ja siit midagi leida on lootnud, pole midagi vaga erilist toimunud vahepeal ja pole kirjanduse tuju ka olnud... Oleme siiamaani Aucklandi linnas, nyyd kyll juba viimast ohtut, homme laheme kahe sakslasega pohja poole vaiksele reisile. Northlandis, kuhu me lahme, on muuseas ka Ninety Mile Beach, mis tegelikkuses on "ainult" 90 km pikk, aga ehk piisab sellest ka... Eile ujumas kaies oli vesi paris soe igatahes :) Parast seda liigume edasi Taurangasse voi Napieri, kus tuleb monda aega olla ja rahakotti taita, viimane on kaunis ohukeseks juba kulunud... Siinne elu muidu vaga kallis pole, pohiliselt kulub raha hosteli peale, toit ja jook on umbes samas hinnas, samas naiteks bensiin 91 maksab umbes 12.- liiter. Northlandi-tripil on hosteli asemel $10 maksnud telk, nii et see reis ei tohiks vaga kulukaks minna. Suurlinnast minema saamine on muidu ysna roomustav, sest siin ei ole just koige lahedam olla. Nyyd hakkab see kyll juba vaikselt meeldima aga suurlinn jaab suurlinnaks.
Elamusi ja kogemusi koguneb siin aga suht palju. Nagu keegi ytles: "Siin naeb nii palju imelikke asju..." ja nii ongi. Lisaks sellele, et paike taevas ja vesi kraanikausis valet pidi liiguvad, voib siin naha veel igasugu asju mille peale muidu ehk ei tulekski. Naiteks 5. novembril sattusime Auckland Domaini nimelisse parki ja seal tahistati mingisugust tundmatut pyha (vahemalt kalendris seda pole) ja valja nagi see nii, et inimesed jooksid mooda muru ringi, lasid yksteise pihta ilutulestiku rakette ja naersid. Sama moll kais ka linna keskel, koigil oli vaga lobus aga asja mote jai veidi hamaraks... Yhel paeval poodi jalutades jai silma mingi vend kes oli auto tanava aarde parkinud, stereo pohja keeranud ja siis tantsis keset konniteed - yksinda ja paise paeva ajal. Ja yldse, tantsida siinsetele inimestele ilmselt meeldib. Nadalavahetusel on terve kesklinn ja eriti sadama ymbrus, kus asuvad pohilised baarid, inimesi paksult tais. Iga vaikse urka ukse taga lookleb ligi 50meetrine jarjekord. Ja inimesed on siin sobralikud, oleme siinse hosteli rahvaga paar korda Globe Bar'is kainud ja paris lahe on. Enam-vahem koigiga, kes inglise keelt suudavad raakida, on voimalik mingi teema yles korjata ja raakida. Sama asi on ka hostelis. Naiteks eile ohtul oli jube igav ja me lahendasime olukorra nii, et jatsime toa ukse lahti ja ootasime, et keegi mooda konniks. Siis keegi tuligi ja sai jalle 3 tundi maast ja ilmast pajatada, paris huvitav... Pyhapaeval korraldas meie hosteli aktivist, Singapurist parit Josephine, Sunday Cooking'u, st. koik pidid poest midagi tooma ja siis syya tegema. Kohu sai muidugi tais, kuna syya oli metsikult palju, aga midagi eriti head seal kyll ei olnud, menyysse kuulusid pohiliselt Hiinast ja tont-teab-kust parit aedviljad - not my cup of tea. Aga kuna seltskond oli lahe, otsustasime meie Ristoga korraldada veel parema yrituse - "Monday Drinking" - idee oli paljulubav aga kahjuks varastas keegi kuulutused ara ja osalejate arv jai kesiseks. Tana on siis uus katse, eks naeb, mis sellest saab...
Viimase aja syndmused said nyyd enam-vahem ylevaatlikult kirja, eks kunagi yritan seda juttu taiendada jalle. See ya!

5 comments:

Ann. said...

Oli ka juba aeg!
:) paistab et teil läheb küll päris mõnusalt seal... a pmst väiksed vihjed koduigatsuse kohta ei võtkas tükki küljest ju ;)

Anne-Mai
kallid

calendula said...

Yhaa! teil on seal ikka vinge! ma tahaks ise ka kuskil taolises kohas olla ja oodata, et äkki keegi astub kuskilt uksest lambist sisse... ja need pühad, halleluujah! nalja saab teil seal... ja kuidas te siis raha teenite? :)

Inger

Laura said...

Mis värk!?
Mõnel ikke veab täiega. Joomingu esmaspäevad... Jaa, kõigil ei ole nii õnnelik aeg... :)
Lõbutse siis kõigi koduste poolt ka!
Kallistame!
XOXO
Laura

Merilyn said...

hahaa, päris äge püha jah.. teineteise pihta rakkettide laskmine..:D ja tantsivad inimesed tänaval..meil võiks ka olla:)
elamusi ikka jagub teil, mis ongi ju põhiline.
Tervitan!

Merilyn said...

nimi ununes..Merilyn:)